Open dag Splendor: een kijkje in de keuken VIDEO

Van onze redactie
24 mei 2015
In 2012 ontstond het idee om de voormalige Splendor gloeilampenfabriek nieuw leven in te blazen. Het pand uit 1919, gelegen aan de Sint Annastraat, werd volledig gerenoveerd. Nadat de fabriek door de gemeente Nijmegen werd aangeduid als broedplaats voor kleine bedrijven werden er verschillende werkruimtes gecreëerd. De Splendorfabriek is inmiddels een geliefde werkplek voor alle soorten ondernemers.
Ondertussen zitten er 75 ondernemers in de fabriek: kunstenaars, ontwerpers, fotografen, communicatieontwikkelaars, interieurbouwers, grafisch ontwerpers  en nog veel meer, de diversiteit is groot. De goede samenwerking tussen de eigenaren en de huurders heeft ervoor gezorgd, dat het er bruist van de energie en de werklust. Na vorig jaar een zeer succesvolle open dag te hebben gehad, opent de fabriek opnieuw haar deuren voor het publiek.
Kijkje in de keuken
Voor de bezoeker is dit een unieke kans om de imposante hal van de Splendorfabriek te bezoeken. Deze hal is een monumentaal bouwwerk uit 1929, in beton gegoten en uniek in zijn soort. Een echt Nijmeegs industrieel erfstuk dus. Tijdens Splendor Open geven de huurders een kijkje in de keuken van hun onderneming.
Splendor Open
De inloop start zaterdag 30 mei om 12 uur en vindt plaats aan de Sint Annastraat 198.In de pas geopende kantine en op de gezellige terrasjes eromheen is gelegenheid voor een drankje en een hapje. Meer informatie over alle ondernemers, geschiedenis en een sfeer impressie zijn terug te vinden op de website, Facebook en Twitter van Splendor.


 

Dit bericht delen:

Advertenties