Marikenloop ook feest voor toeschouwers

Van onze redactie
15 mei 2015
De organisatie van de 13e Marikenloop is klaar om de deelneemsters én het publiek te ontvangen. Op en rondom het terrein van het Radboud Sportcentrum in Nijmegen vindt op zondag 17 mei een hardloopfeest plaats voor loopsters en toeschouwers. Bijna 11.000 hardlopende vrouwen zullen deelnemen aan de 5 kilometer of 10 kilometer hardloopwedstrijd. De Marikenloop is met de MarikenloopExpo, de muziek en de wedstrijd voor toploopsters en alle andere vrouwen voor iedereen een leuke dag uit.
De grote MarikenloopExpo zorgt voor een complete dag uit samen met vrienden en familie. Voor en na de wedstrijd worden de deelneemsters vermaakt op de grote sportmarkt met muziek, dertig verschillende stands en diverse horecagelegenheden. Met begeleidende klanken van coverband Plan B kan worden rondgekeken bij de diverse kraampjes. Organisator Daan van den Berg is erg te spreken over het aanbod op de MarikenloopExpo: “We hebben veel enthousiaste ondernemers die aanwezig zijn met hun nieuwste producten. Het wordt een grote en gezellige Expo met onder andere een grote ASICS-stand en het KION Kinderplein.”
Wedstrijd
Diverse Nederlandse toploopsters zullen voor een spannende wedstrijd op hoog niveau zorgen. Nederlands marathon kampioene Miranda Boonstra zal proberen om voor de vierde keer in haar carrière de Marikenloop te winnen. Jamie van Lieshout, snelste Nederlandse bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop in 2014,  gaat ook voor winst op de 5 kilometer. Nationale toploopsters Kim Dillen, Irene van Lieshout, Lesley van Miert, Sabine van de Reijt en Julia van Velthoven behoren tot de kanshebsters op een podiumplaats. De presentatie van de wedstrijd is in handen van Hart van Nederland presentatrice Evelien de Bruijn en vaste presentator Bert Pessink.
KiKa
Goed doel Kinderen Kankervrij (KiKa) ontvangt tijdens de Marikenloop een cheque met het bedrag dat door de deelneemsters is gedoneerd aan de stichting die zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker. De cheque wordt voor de warming-up van de 5 kilometer uitgereikt aan KiKa-ambassadrice Dolores Leeuwin. De presentatrice van het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal loopt daarna zelf ook mee. KiKa is ook met twee stands aanwezig op de MarikenloopExpo. Deelneemsters kunnen daar nog een bijdrage leveren aan het goede doel.
De MarikenloopExpo is geopend van 10.00 uur tot en met 16.30 uur. Het startschot van de 5 kilometer wordt om 13.00 uur gegeven door burgemeester Hubert Bruls. De start van de 10 kilometer is om 14.15 uur.
Kijk voor meer informatie op de website van de Marikenloop.
 

Dit bericht delen:

Advertenties