Bijna 11.000 deelnemers 13e editie Marikenloop

Van onze redactie
17 mei 2015
De overwinning van de 13e Marikenloop is opgeëist door Irene van Lieshout. De atlete van de Nijmeegse vereniging AV Cifla was na 16.35 minuten als eerste van alle bijna 5.400 5-kilometer loopsters terug bij de finish op de Heyendaalseweg. De Eindhovense Kim Dillen (16.38 minuten) en Team Zevenheuvelen-atlete Jamie van Lieshout (16.52 minuten) mochten met Van Lieshout mee op het podium. De 10 kilometer werd gewonnen door parcoursrecordhoudster Pauline Claessen uit Dieren in 37.52 minuten.
Klokhuis en Sinterklaasjournaal presentatrice Dolores Leeuwin nam voorafgaand aan haar deelname op de 5 kilometer een cheque in ontvangst voor goed doel KiKa van 18.443,- euro. Dit bedrag is bijeengebracht door de deelneemsters bij de inschrijving voor de Marikenloop. Ook op de drukbezochte MarikenloopExpo werd nog geld ingezameld voor KiKa bij de stand van de stichting die fondsen werft voor kinderkanker en bij de voetbalwand waar publiek en deelneemsters een balletje konden trappen.
Genieten
De duizenden deelneemsters beleefden een zonnige dag bij de 13e editie van de Nijmeegse vrouwenloop. Opgewarmd door oud-topschaatster Annamarie Thomas en de beats van Outra Vez liepen zij daarna hun ronde van 5 of 10 kilometer door bosgebied Heumensoord. Bij de finish werden zij binnengehaald door Hart van Nederland presentatrice Evelien de Bruijn, vaste presentator Bert Pessink en het talrijke publiek met vele mannen en kinderen. Op de grote MarikenloopExpo werd door deelneemsters en publiek uitgebreid nagepraat en –genoten. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een zeer geslaagde editie en alweer vooruit naar haar volgende evenement.
Bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina.


 

Dit bericht delen:

Advertenties