Column Janus van Traa 'Kus van de schatbewaarder'

Van onze redactie
19 mei 2015
Omdat de stad weer eens wat geld tekort komt, klampte de lokale schatbewaarder mij aan. Mevrouw Harriët Tiemens. €œMijnheer de ambtenaar met buitengewone opsporingsbevoegdheid€, zo sprak ze smekend, €œhelp mij.€ In gevoelige gevallen, de stad betreffende, ben ik nooit te beroerd om mee te denken. Zelfs met een wat duistere burgertop G1000.
Het blijkt dat de Nijmeegse polsstok voor de Waalsprong volstrekt ontoereikend is waardoor de stad tekort komt. Bovendien is er kapitaal nodig om pleinen en kades andermaal op te lappen. Tja. Neem daarbij dat de lokale belasting voor bovenmodalen het kookpunt overschreden heeft en het is duidelijk dat links slinkse inkomsten zoekt.
En laat er nou toevallig net een plan liggen om als gemeente eenvoudige parkeerboetes te innen. Buitengewoon lang hoefde ik dan ook niet te denken. “Mevrouw de wethouder”, zo antwoordde ik, “de hoogste opbrengst valt bij fietsers te halen. Als we voor iedere hand die niet uitgestoken wordt vijf euro vragen is de stad tot in lengte van jaren uit alle financiële zorgen.” Ze kuste me.
 
Janus van Traa
 

Dit bericht delen:

Advertenties