Internationale erkenning voor Nijmeegs muziekfestival

Van onze redactie
21 mei 2015
Festival Music Meeting, dat dit weekeinde voor de 31e keer plaatsvindt in Nijmegen, is geselecteerd voor een EFFE Label in seizoen 2015-2016. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform, opgericht door de European Festivals Association. Het platform verbindt festivals met hoogwaardige artistieke kwaliteit, lokale betrokkenheid en een internationale visie. Een internationale jury selecteerde uit 31 landen de beste inzendingen op basis van deze criteria.
In 2013 werd Music Meeting al verkozen tot één van de beste internationale muziekfestivals wereldwijd door het toonaangevende Engelse magazine Songlines. En begin dit jaar werd tijdens Eurosonic  Noorderslag aan programmeur Wim Westerveld een Lifetime Achievement Award toegekend door de Nederlandse Vereniging van Poppodia en – Festivals (VNPF). De komende editie telt het festival maar liefst 10 primeurs en dertien exclusieve concerten voor Nederland.  Op het programma staan onder andere de nieuwe samenwerking tussen pianist Roberto Fonseca en zangeres Fatoumata Diawara en de ontmoeting tussen jazz-giganten Brad Mehldau en drummer Mark Guiliana. Ook komt Tinariwen weer teurg naar Music Meeting. In 2004 - voordat de groep wereldwijd doorbrak- lieten ze al een onuitwisbare indruk na op het festival.
Meer informatie en tickets
Music Meeting bezoeken kan al vanaf € 7,50 voor een parkticket op zaterdag en maandag en € 9,50 op zondag met toegang tot alle podia in het park, exclusief hoofdpodium Apollo en de brunchconcerten in Hortus Nijmegen. Bovendien is er tot en met 15 jaar gratis entree. Ook de grote namen zien in Apollo? Dat kan vanaf € 34,50 met een dagkaart voor zaterdag en maandag en € 37,50 op zondag. Een passe-partout geeft voor € 79,50 toegang tot het park en alle concerten op alle dagen.  Ticketprijzen gelden in de voorverkoop en zijn exclusief service- en transactiekosten. Kijk voor het complete programma en tickets op musicmeeting.nl.
Zie ook www.effe.eu en www.musicmeeting.nl.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties