Wie verdient er een Koninklijke onderscheiding?

Van onze redactie
22 mei 2015
Kent u iemand die voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking komt? Dan kunt u hem of haar uiterlijk 1 juni 2015 voordragen voor de Lintjesregen op 26 april 2016. Landelijk gezien daalt het aantal vrijwilligers. In Nijmegen is het gelukkig omgekeerd: het aantal vrijwilligers stijgt de laatste jaren. Het aantal voordrachten voor een Koninklijke onderscheiding is in 2015 ongeveer gelijk gebleven. De gemeente wil deze tendens graag voortzetten. Want: wie een lintje verdient moet een lintje (kunnen) krijgen.
Om voor een lintje in aanmerking te komen moet de kandidaat zich jarenlang bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving of langere tijd opvallende prestaties hebben geleverd. Denk bijvoorbeeld aan iemand die vijftien jaar vrijwilligerswerk heeft gedaan.
Voordragen Lintjesregen 2016
Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen 2016 stuur dan uiterlijk 1 juni 2015:
 
  • een goed gemotiveerde brief en
  • het ingevulde voorstelformulier
  • motivatiebrieven van de ondersteuners
Per e-mail naar representatie@nijmegen.nl
en/of
Per post naar:
De burgemeester van Nijmegen
t.a.v. afdeling Representatie
Postbus 9105
6500 HG NIJMEGEN
Weinig moeite - veel erkenning
In het licht van de jarenlange belangeloze inspanningen van de kandidaat, is het voordragen een fluitje van een cent. Veel erkenning kost weinig moeite. Hulp nodig bij de aanvraag? Dan kunt u altijd terecht bij de medewerkers van de afdeling Representatie, tel. 14 024.
Het krijgen van een onderscheiding is voor de persoon in kwestie altijd een hoogtepunt. Zorg dus dat uw voordracht geheim blijft.
Uitreiking op ander moment
Daarnaast kunt u iemand door het hele jaar heen voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Voor deze tussentijdse voordrachten geldt een indieningstermijn van zes maanden. Verzoeken kunt u tot zes maanden voor de datum van uitreiking per post of mail zenden aan de burgemeester van Nijmegen, onder bovengenoemd adres.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties