Grote muzikale diversiteit tijdens 31ste editie Music Meeting VIDEO

Van onze redactie
25 mei 2015
In het Pinksterweekend van 23, 24 en 25 mei heeft in Park Brakkenstein de 31ste editie van het internationaal festival Music Meeting plaatsgevonden. Het uitdagende en contrastrijke festival introduceert hoogwaardige muziek uit alle windstreken die zelden of nooit live te horen is in Nederland en Europa. Hierin initieert en ondersteunt het festival grensverleggende projecten van nieuw, onontdekt of onderbelicht talent.
Het programma kent een grote diversiteit aan stijlen en genres: brass-house, gospel, salsa, impro-jazz, funk, afropop en veel crossovers. Dit jaar waren er onder andere optredens van Mark Guiliana Beat Music, Fatoumata Diawara & Roberto Fonsec, Driss El Maloumi en Danyel Waro. Op het festival staan 2 podia: Apollo, het hoofdpodium in de grote tent en daarnaast is er het openluchtpodium Mondo. Hier zijn verrassende en dansbare muzikale ontmoetingen uit de hele wereld te zien en te beluisteren.
Talentontwikkeling
Naast het hoofdprogramma op de podia kent Music Meeting een uitgebreid programma met tientallen items verdeeld over twee pijlers. Allereerst 'muziek in context', dit bestaat onder andere uit interviews en akoestische optredens, brunchconcerten en het vertonen van korte films en documentaires. De tweede pijler is talentontwikkeling voor kinderen. Jonge talenten en semi-profs/amateurmusici die dankzij het festival kennismaken met internationale autoriteiten in hun genre, erdoor geïnspireerd raken en kennis en ervaringen opdoen waarmee hun muzikale ontwikkeling nieuwe impulsen krijgt.
Bekijk onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.
 

Dit bericht delen:

Advertenties