NEC voor het onmogelijke

Van onze redactie
1 december 2013

NEC wacht vanmiddag een zware beproeving in de Nederlandse Eredivisie. De Nijmegenaren nemen het om 16:30 in de eigen Goffert op tegen AZ uit Alkmaar.

Na de nederlaag vorige week tegen directe concurrent Cambuur Leeuwarden vinden we NEC terug op een teleurstellende laatste plaats. Om de rode lantaarn over te kunnen dragen moeten de drie punten zondag in Nijmegen blijven. Erg gemakkelijk zal dat echter niet worden. AZ komt op bezoek in de Goffert en met een gedeelde derde positie doen de Alkmaarders het verre van slecht.

Een meevaller voor NEC is dat verdediger Rens van Eijden terugkeert bij de selectie. De afgelopen weken ontbrak hij wegens ziekte. Hij lijkt er zelfs op dat trainer Anton Janssen hem meteen weer in het elftal brengt. Hij zal centraal achterin gaan spelen naast Victor Palsson. Ook Michael Higdon keert terug in het elftal. De robuuste spits werd vorige week nog gepasseerd.

Coach Anton Janssen toont zich strijdbaar. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Maar dat gaat niet zomaar gebeuren. We moeten er met z'n allen alles aan doen, laten zien wat we waard zijn en keihard werken. 100% focus is daarbij natuurlijk een vereiste.'

 

 

Verslaggeving: Bob van Dijk


Dit bericht delen:

Advertenties