Column Janus van Traa 'Dank voor roeivijver'

Van onze redactie
26 mei 2015
Vanwege tekort aan verbeelding zie ik mezelf straks niet meteen in badpak neervlijen aan die Lentse nevengeul. Laat staan dat ik hier te water ga. Het is me teveel beton. Teveel Goffertbad. Geef mij maar de nabije Waalstrandjes. Een kromme sprong over het Meertje ontgint sinds kort hele eldorado's. Terug naar de natuur.
Vanwege hetzelfde gebrek zie ik me hier ook niet snel achter een mojito de de schaduw van kunstpalmen verpozen, kijkend naar roeibootjes. Leuk dat het de zonzijde is, maar die vind je aan de overkant van het Lentse eiland ook. Waalzicht en De Zon (!). Met zicht op de oude stad als decor voor voortglijdende schepen. En in een veelbelovende veerstoep als terras in het verschiet.
Desalniettemin verbeeld ik me wel hoe ik straks in een kano die nevengeul doorklief of op een plank balanceer in de wind. Een halve eeuw geleden verdreef Waterstaat alle watersport uit ons Meertje omdat de Waal te gevaarlijk was. Maar dezelfde Rijksdienst schenkt ons nu, midden in de stad, een roeivijver voor bootjes. Dank.
 
Janus van Traa
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties