Marikenhuis ontvangt 2000 euro van Monuta

Van onze redactie
27 mei 2015
Het Marikenhuis heeft van het Monuta Charity Funds een subsidie gekregen van 2000 euro voor de opleiding van haar vrijwilligers. De cheque werd vanochtend overhandigd aan Yvon ten Brummelhuis, voorzitter van de Stichting Marikenhuis.
De donatie komt op het goede moment. Vanaf maandag 1 juni staan de deuren van het inloophuis open voor haar gasten, mensen die zijn geraakt door kanker. Het Marikenhuis is een sfeervolle ontmoetingsplek waar (ex-) patiënten en hun naasten welkom zijn voor een luisterend oor, informatievoorziening, lotgenotencontact en diverse  activiteiten. De gasten worden ontvangen door vrijwilligers van het Marikenhuis. Deze vrijwilligers hebben allemaal een driedaagse training gevolgd die hen voorbereidt op de psychosociale begeleiding van de bezoekers van het inloophuis.
Deskundigheidsbevordering
Het geld van Monuta zal worden besteed aan de basistraining van recent aangemelde vrijwilligers, aan vervolgtrainingen voor vrijwilligers die al een basistraining achter de rug hebben en aan periodieke themabijeenkomsten, met als doel deskundigheidsbevordering van zowel vrijwilligers als trainers en opleiders. Deze themabijeenkomsten worden verzorgd door professionals op het gebied van Zorg- en Welzijn, bijvoorbeeld specialisten uit Radboudumc en CWZ, huisartsen, psychologen en experts op het gebied van oncologie, palliatieve zorg en rouwverwerking.
Open dag
Zaterdag 30 mei is wordt het Marikenhuis, als onderdeel van een open dag, officieel geopend door burgemeester Bruls. Het volledige programma is te vinden op de website van het Marikenhuis.

Dit bericht delen:

Advertenties