Nijmeegse versie Boer zoekt vrouw VIDEO

Van onze redactie
6 december 2013
Er is al een felle competitie gaande om de gunsten en de hand van de Knotsenburgse Boer Henk. Boer Henk wil graag een Boerebrullef vieren op 4 maart volgende jaar en zoekt nog een geschikte boerendeerne.

Op 5 januari zal bekend worden gemaakt op wie het oog van boer Henk is gevallen. Daarna zal er eerst nog een officiële verloving plaatsvinden bij carnavalsvereniging de Heikneuters. De Boerenbrullef is in Nijmegen al 56 jaar een traditie en wordt georganiseerd door de Stichting Openbare Carnaval Nijmegen (SOCN).


Oorsprong


De Boerenbruiloft heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in de vieringen van de Vastenavond in Limburg en Brabant rond 1800. Omdat de meeste boeren in armoede leefden en er toch graag een feestje gevierd werd konden er twee vliegen in één klap gevangen worden: voorafgaand aan de lange en zware periode van het vasten werd er een boerenhuwelijk gesloten en kon dit uitbundig gevierd worden. Sinds tientallen jaren wordt deze bruiloft in de carnavaleske uitvoering gevierd in Brabant, Gelderland en Limburg.


Kandidaten die denken een goede boerin te kunnen worden kunnen zich nog opgeven tot aan de kerst. De strijd is te volgen op de facebookpagina Knotse Boerzoekt.

Opgeven kan via knotseboerzoekt@upcmail.nl


Dit bericht delen:

Advertenties