Jordi Lammers nieuwe Campusdichter Radboud Universiteit

Van onze redactie
3 juni 2015
Jordi Lammers, achttien jaar oud en student Nederlands, is komend collegejaar de Campusdichter van de Radboud Universiteit. Hij maakte maandagavond tijdens de door Cultuur op de Campus georganiseerde Campusdichterverkiezing indruk op de jury en het aandachtige publiek met zijn lef en hoge tekstkwaliteit. Jordi Lammers treedt als Campusdichter in de voetsporen van Loren Brouwers (2014-2015), Irene Schoenmacker (2013-2014), Linda van der Pol (2012-2013), Joep aan den Boom (2011-2012), Wout Waanders (2008-2009) en Bart van Oost (2007-2008).
Jordi Lammers verraste, zeker gezien zijn jeugdige leeftijd, met een zeer hoge tekstkwaliteit. De jury, bestaande uit oud Campusdichter Linda van der Pol, letterkundige Jeroen Dera en Nijmeegs stadsdichter Frouke Arns, prijst naast zijn vervreemdende taalgebruik en stijl ook zijn durf om stelling te nemen. Lammers heeft bovendien een uitstekende podiumpresentatie. Stadsdichter Arns vergeleek hem met ‘de jonge Oscar Wilde’. Als enige tip gaf de jury Lammers mee om tijdens voordrachten wat rustiger te spreken.
Voorbeelden van Lammers’ werk zijn te vinden op zijn blog. Ook publiceert hij in het aankomende nummer van Op Ruwe Planken. Lammers zal het komende collegejaar de Nijmeegse universiteitscampus gevraagd en ongevraagd van poëtisch commentaar voorzien. Hij zal voordragen bij allerlei gelegenheden, zoals activiteiten van Cultuur op de Campus, en maandelijks een gedicht publiceren in universiteitsmagazine Vox.
Het aandachtig luisterende publiek in het CultuurCafé genoot behalve van de voordrachten van de aspirant Campusdichters ook van de liedjes van Radboud-studente Marit Trienekens  en van de gedichten van Ellen Deckwitz. Laurens van de Linde voorzag namens literair tijdschrift Op Ruwe Planken de nieuwe Campusdichter van een aantal tips, zoals: ‘Zorg dat iedereen het snapt. Je kunt je publiek niet genoeg onderschatten. IKEA en Boer zoekt Vrouw zijn goede onderwerpen, de snaartheorie en Foucault niet.’
 

Dit bericht delen:

Advertenties