30 nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto's

Van onze redactie
24 juni 2015
Nijmegen krijgt nog dit jaar 30 nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto's. Stadsregio Arnhem-Nijmegen heeft hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld van 100.000 euro ter verbetering van de luchtkwaliteit.
Publieke oplaadpunten op aanvraag
Vanaf 1 juli worden aanvragen voor nieuwe oplaadpunten in de openbare ruimte in behandeling genomen. Een publiek oplaadpunt wordt gerealiseerd binnen een straal van circa 300 meter van de aanvrager, tenzij er al een oplaadpunt aanwezig is. Er wordt gestreefd naar een gelijkmatige verdeling van de oplaadpunten over de stad. Zodra het budget is besteed, worden geen nieuwe aanvragen voor 2015 meer in behandeling genomen.
Toename elektrische auto’s
Op dit moment zijn er in Nederland bijna 50.000 elektrische of gedeeltelijk elektrische voertuigen. Elektrisch rijden wordt vanuit de overheid sterk gestimuleerd. Doordat de stroom van de nieuwe oplaadpunten duurzaam wordt opgewekt, veroorzaakt de elektrische auto ook geen broeikasgassen en rijdt deze klimaatneutraal. Met de gestage toename van het aantal elektrische auto’s groeit ook de vraag naar oplaadpunten in de openbare ruimte. Ongeveer 62% van de huidige elektrische autorijders in Nederland heeft geen eigen oprit of een garage en is dus aangewezen op een oplaadmogelijkheid in de openbare ruimte.
Aanvragen
Vanaf 1 juli kunnen aanvragen voor publieke oplaadpunten worden ingediend. De regionale website waarop dit kan, is nog niet af. Vóór 1 juli wordt deze bekendgemaakt via www.nijmegen.nl, De Brug en via de Facebookpagina van de gemeente Nijmegen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties