Roeien op Maas-Waalkanaal tijdens open roeidag RV De Waal

Van onze redactie
24 juni 2015
Liefhebbers van de roeisport kunnen vanaf 2016 in de nevengeul aan de Waal terecht bij Roeivereniging De Waal. De watersportvereniging gaat zich vestigen in het nieuw ontwikkelde gebied aan de Waal. Dit is onderdeel van Ruimte voor de Waal' waarbij er ook ruimte is voor sport en recreatie.
Roeivereniging De Waal
Lange tijd ontbrak het aan een roeivereniging die toegankelijk is voor iedereen. Roeivereniging Phocas bestaat al langer maar die is gericht op studenten. Voor veel liefhebbers van de sport was het ontbreken van een algemene roeivereniging een groot gemis. Daarom is RV De Waal enkele jaren geleden opgericht. RV De Waal beschikt over verschillende typen roeiboten, voor de individuele roeier tot en met het teamroeien voor acht man. Door het creëren van het gebied met ruimte voor watersport zag RV De Waal dé kans voor de gewenste vestiging van de roeivereniging. Samen met andere watersportverenigingen hebben ze zich ingezet voor de realisatie van een watersportpark aan de Waal.
Open Roeidag RV De Waal
Zondag 5 juli van 10.00 tot 14.00 uur is de open dag waarop RV De Waal zich zal presenteren en waar mensen RV De Waal kunnen leren kennen. De open dag zal plaatsvinden bij de studenten-roeivereniging Phocas aan de Oostkanaaldijk 1. Hier kunnen geïnteresseerden, van beginners tot gevorderden, komen roeien op het Maas-Waalkanaal.
Prachtige toplocatie
Bestuurslid de heer Orth over de komende open dag: ‘Ik hoop dat de open roeidag net als de eerste open dag in 2014 een groot succes wordt en we als vereniging weer mensen geïnteresseerd kunnen maken voor onze mooie roeisport.’ Over de nieuwe locatie die gerealiseerd wordt geeft hij aan: ‘Het is een prachtige toplocatie in hartje stad. We verwachten met veel plezier te kunnen gaan roeien op de nevengeul.’
Aanmelding voor open dag
Iedereen is welkom om de open dag te bezoeken. De vereniging verzoekt mensen zich daarvoor wel in te schrijven voor zondag 28 juni. De kosten voor deelname bedragen tien euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden voor de open roeidag kan via: ledencommissie@rvdewaal.nl. Naast de open dag op 5 juli organiseert RV De Waal op verschillende dagen het ‘zomerroeien’. Op de website van RV De Waal is daarover meer informatie te vinden. 
 

 

Dit bericht delen:

Advertenties