Nijmeegse zwerfkatjes op zoek naar een huis

Van onze redactie
24 juni 2015
Zwerfkatten en poezen in nood kunnen sinds ongeveer 9 maanden geholpen worden door de stichting Poezensnuitjes. De stichting is opgericht om zwerfkatten, zwangere zwerfkatten of zwerfkatten met kittens de verzorging te bieden die ze nodig hebben. Ook probeert ze de katjes een huis te geven.
Zwerfkatten en kittens in de opvang
Elke kat heeft haar eigen verhaal. Vrijwilligster Bianca van stichting Poezensnuitjes vertelt: ‘Met Pinksteren kregen we bijvoorbeeld melding van een zwerfkater. Met vangkooitje en wat voedsel zijn we gaan kijken, gelukkig zagen we hem buiten lopen. Na het winnen van vertrouwen konden we hem uiteindelijk het kooitje inlokken. Hij was erg mager en niet gechipt. We hebben hem gechipt en verzorgd. Hij is nu weer sterk en van 2,5 kilo aangekomen tot 5 kilo.’ Kater Klaas verblijft nu bij een pleeggezin. Eind mei werd een verwilderde moederkat met drie kittens gevangen. ‘De kittens hadden allemaal ontstoken oogjes, met hen zijn we naar de dierenarts gegaan en ze kregen medicatie.’. De moederkat wordt gesteriliseerd en gaat terug naar haar groep. Zij is te oud om te socialiseren, voor de inmiddels aangesterkte kittens zoekt Poezensnuitjes een pleeggezin.
Nieuwe baasjes gezocht
Zodra een kat wordt opgevangen wordt het beestje onder meer geneutraliseerd zodat er geen nageslacht kan komen, gechipt en gevaccineerd. Poezensnuitjes brengt de zwerfkatjes onder bij tijdelijke gastgezinnen of plaatst ze bij een definitieve eigenaar. Doorlopend zoekt de stichting opvanggezinnen. ‘We hebben sinds onze oprichting al 95 katten opgevangen en voor 27 katten een nieuw baasje gevonden maar we willen ook graag de andere katjes kunnen plaatsen. Momenteel zijn er 28 katjes in onze opvang, 24 hiervan zijn nog kittens die moeten aansterken. Flair is bijvoorbeeld een lapjeskat van enkele maanden oud en op zoek naar een huis. Ook Beertje en Bowie zijn vrolijk weeskatjes op zoek naar een nieuw huis.’
Op de website en de Facebookpagina van stichting Poezensnuitjes staan de verhalen van de gevonden kittens te lezen.




 

Dit bericht delen:

Advertenties