Hatert viert feest tijdens Week van Hatert

Van onze redactie
27 juni 2015
Morgenmiddag opent wethouder Helmer de Week van Hatert. De Week van Hatert is de feestelijke viering van behaalde successen van de wijkaanpak. Diverse instanties, de gemeente en natuurlijk de wijkbewoners hebben zich daarvoor de afgelopen jaren ingespannen. De hele week staat in het teken van muziek, politiek, cultuur en sport.
Wijkaanpak Hatert

In 2008 werd Hatert een krachtwijk. Dat betekent dat er een plan van aanpak werd gemaakt die de wijk leefbaarder en vitaler moest maken. Dit plan, ‘Hatert Ongedeeld,’ liep van 2008 tot en met 2011. Er werd circa 13 miljoen euro vrijgemaakt voor financiering van initiatieven en wijkontwikkeling. Inzet was onder meer werkloosheidsbestrijding en verbetering van kansen en tijdsbesteding van jongeren. Wijkbewoners zijn hierbij betrokken, bijvoorbeeld door zitting te hebben in het Vier-Wijkenfonds.
Voor de periode 2011-2015 was er het opvolgende plan van aanpak, namelijk ‘Hatert Werkt!’. Bij dit plan werd er nog eens 4 miljoen euro vrijgemaakt om de wijkverbetering te realiseren. Kernpunten in deze fase waren onder meer het bestrijden overlastproblematiek, eenzaamheidsbestrijding en beweging krijgen in de woningmarkt.
De wijkaanpak heeft haar vruchten afgeworpen. Voorbeelden zijn het vernieuwde winkelcentrum, het toegenomen verenigingsleven of de realisatie van Hart van Hatert. Hier kunnen wijkbewoners terecht voor vragen of ideeën met betrekking tot wonen, zorg of welzijn. Hatert is een betere wijk geworden. Om dat te vieren wordt de Week van Hatert georganiseerd.

Evenementen Week van Hatert

De wethouder opent de feestelijke week om 14.15 uur, de activiteiten beginnen echter al om 11.00 uur op het marktplein. Hier wordt door stichting Kleurrijk Hatert een braderie en een rommelmarkt met muziek, georganiseerd. Deze vindt voor de 20e keer plaats, echter dit jaar is het de aftrap van de week van Hatert. Op de andere dagen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Woensdagavond wordt een debat gehouden onder begeleiding van voormalig wijkbewoner Fons de Poel. Verder kan er onder begeleiding van een gids een rondje door Hatert gemaakt worden, is er op sportpark De Winkelsteeg een muzikale avond en zijn er andere activiteiten te bezoeken. Het hele programma is hier te vinden.

Uitnodiging

Ed van Dael, de wijkmanager Nijmegen-Zuid, geeft aan op de vraag waarom mensen de Week van Hatert zouden moeten bezoeken: ‘Laat u verrassen door Hatert, kom de mooie wijk Hatert ontdekken en laat u over de wijk vertellen door trotse wijkbewoners die u graag van alles over Hatert vertellen’. Hij nodigt iedereen van harte uit om de Week van Hatert te bezoeken. In het kort kennismaken met de wijk kan overigens ook via YouTube: Rondje Hatert Kort.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties