Lever oude elektrische apparaten in en win!

Van onze redactie
3 december 2013

Gemeente Nijmegen doet mee aan de Wecycle-inzamelactie na Sinterklaas. Vanaf 6 tot en met 31 december 2013 kunt u oud elektrisch speelgoed, spaarlampen en andere elektrische apparaten die niet meer gebruikt worden inleveren bij de milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen of de milieustraat Bijsterhuizen 24- 06 in Wijchen.

Lever in en win!

De eerste 100 inleveraars krijgen gratis een Wecycle-sneeuwballenmaker. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op vier bioscoopkaarten. Er worden 100 keer vier bioscoopkaarten verloot onder alle uitgegeven kanskaarten.

Sinterklaasactie

Op pakjesavond geeft Sinterklaas veel kinderen cadeautjes met een stekker of batterijen. Het oude elektrische speelgoed verdwijnt dan helaas vaak in de afvalbak. Dit is zonde want zo kan het niet gerecycled worden. Dit wil gemeente Nijmegen samen met Wecycle tegengaan, vandaar deze Sinterklaasactie. In de regio willen ook de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Ubbergen en Wijchen dit tegengaan en daarom doen zij ook mee aan deze actie.

Recycling van elektrische apparaten

Van al het elektrisch speelgoed dat per jaar wordt weggegooid, wordt minder dan een kwart ingeleverd. Driekwart (1.5 miljoen) komt bij het gewone afval terecht. Dit is ruim 2 kilo per persoon per jaar. Elektrische apparaten en spaarlampen kunnen voor 75% tot meer dan 90% gerecycled worden. Het is belangrijk dat elektrische apparaten optimaal gerecycled worden omdat hierdoor grondstoffen worden behouden en er geen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over de Wecycle-inzamelactie vindt u op www.wecycle.nl/sint of www.dar.nl. Voor vragen neemt u contact op met Dar: maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur via (024) 371 60 00 of via info@dar.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties