Column Janus van Traa 'Lotgevallen van een vogelhofje'

Van onze redactie
14 juli 2015
Ons is niets gevraagd. We zaten hoog op onze verheven Akropolis. Totdat de buurt ineens kabaal ging maken. Ons vogelhofje moest gered worden van een Exit. Opeens verdrong het journaille zich. Filmploegen rukten uit. Iedereen wist ons plots te vinden. Weg rust. Logisch dat we vol begrip een petitie tegen de KFC op Plein 1944 tekenden. En niet omdat de kip uiteindelijk familie is.
Eigenlijk gaat het niet om ons. De mensen koekeloerden hier tegen een kale muur aan en propten het vol met bonte hokjes. Of we er maar een nestje wilden bouwen, maar daar zijn de meeste vogels wat al te vrijgevochten voor. Zoals een fiets niet meer in een klem hoeft te staan, nestelen zij gewoon waar ze zin in hebben. Dat hebben ze van die versoepelde stadswethouder Van Hees meegekregen.
Vreemde vogels die mensen. Vooral als ze gaan twitteren. Als KFC-kippen zonder kop. Intussen kraait de Claudius Civilis van de opstand wel victorie. Lang geleden zweepte hij als aanvoerder van de Nijmeegse Jokers het carnavalsvolk moeiteloos op. Hij is bedankt. We dreigen in een verscholen stukje Benedenstad dé hotspot van de Zomerfeesten te worden. Kan de gestrenge heer Bruls die hekken van de Kaaij niet beter hier neerzetten?

Janus van Traa
 

Dit bericht delen:

Advertenties