Column Janus van Traa 'Leverworst in het stadsnieuws'

Van onze redactie
30 juni 2015
Gretig viel ik aan. 'Beste worst van het land' stond er boven het bericht tussen het stadsnieuws. Dat moet de Nimweegse zijn, dacht ik meteen uit ervaring. Jammer dan, maar de lekkernij kwam uit Zelhem. Dat heb ik de laatste tijd nou vaker. Lees ik dat het volk uitbundig op de kade flaneert, betreft het godbetere Arnhem. En alsof ik niet murw geslagen ben door artikelen over die donjon op het Valkhof, blijkt er ook in Hernen sprake van een dergelijk geval.
Sinds de krant dikker is, word ik provincialer terwijl ik volstrekt niets met Gelderland heb. Nee, dan de lokale omroep die niet voor niets door de gemeente gefinancierd wordt om een Nijmeegs geluid uit te dragen. Op aandoenlijk amateuristische wijze krijgen vrijwilligers hier de kans om in een neerwaartse spiraal te demonstreren dat er nog veel te leren valt. Nieuws als grabbelton voor de een vertoning die Nijmegen onwaardig is.
Kennelijk is dat zieltogende gemodder ook tot het betaalde management doorgedrongen. Dat besloot gisteren pardoes om de stekker voor maar liefst twee maanden uit de dagelijkse nieuwsrubriek te trekken. Jammer van de subsidie. Ik had graag nader vernomen over de Nimweegse leverworst.

Janus van Traa
 

Dit bericht delen:

Advertenties