Startende groep wijkagenten succes gewenst door burgemeester Bruls

Van onze redactie
30 juni 2015
Vandaag werd de nieuwe groep enthousiaste wijkagenten door burgemeester Bruls op het stadhuis toegesproken. Per 1 juli gaat namelijk een vergrote groep wijkagenten aan de slag. Hiermee is de eerste stap van de uitbreiding van het aantal wijkagenten gerealiseerd.
Al jaren wordt er in Nederland gesproken over gebiedsgebonden politiewerk, en onlangs is het hele politieapparaat veranderd.  Bruls zei dat het land sidderde, maar het ook een mooie uitdaging was. Volgens de burgemeester staan wijkagenten symbool voor het gebiedsgebonden politiewerk. Zij zijn de oren en ogen van de politie. Voor de behaalde resultaten, voorheen waren er twintig wijkagenten, van de afgelopen jaren gaf Bruls de politie overigens zijn complimenten. Bruls gaf aan: ‘top dat we dit in Nijmegen doen,’ en, ‘belangrijk is het om de politie daar te hebben waar het nodig is.’ Alle wijken krijgen hun aandacht, die wordt aangepast op de situatie. De wijkagenten moeten flexibel ingezet kunnen worden. Een groep van dertig agenten start per 1 juli als wijkagent. De burgemeester zei: ‘de overige vacatures worden in de tweede helft van het jaar of in 2016 vervuld.’ De groep moet gaan bestaan uit 38 wijkagenten. Bruls geeft aan dat dit er vier meer zijn dan de landelijke norm aangeeft. De norm geeft aan 1 wijkagent per 5.000 inwoners. ‘Zonder de politie staat de burgemeester machteloos,’ aldus Bruls. Hij sprak zijn steun aan de agenten uit en wenste alle wijkagenten veel succes.

Teamchef Politie

Na de toespraak van de burgemeester sprak de teamchef van de politie Nijmegen-Zuid, Karlijn Baalman, de groep wijkagenten toe. Zij heette de wijkagenten welkom en sprak haar vertrouwen in de agenten uit. Door de volgens de teamchef stevige selectie is er veel vertrouwen in de kwaliteit van de wijkagenten en in de per 1 juli startende samenwerking. De teamchef feliciteerde de wijkagenten en hoopte samen de stad nog veiliger te maken.

Dit bericht delen:

Advertenties