Medewerkster Slachtofferhulp Truus Vanlier krijgt onderscheiding

Van onze redactie
2 juli 2015
Truus Vanlier ontving vandaag de Zilveren waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Slachtofferhulp Nederland afdeling Nijmegen. Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van mevrouw Vanlier overhandigde loco-burgemeester Helmer-Englebert haar de onderscheiding.
Mevrouw Vanlier (71) zet zich al 10 jaar intensief en met volle overtuiging in op algemene- en juridische dienstverlening. Algemene dienstverlening betekent dat ze slachtoffers ondersteunt bij het omgaan met de gevolgen van het misdrijf of verkeersongeluk. Ze helpt het slachtoffer de draad weer op te pakken.

Juridische ondersteuning

Naast de algemene dienstverlening, heeft ze zich ook toegelegd op de juridische ondersteuning van cliënten. Ze informeert bijvoorbeeld over de mogelijkheden tot verhalen van schade, over de strafzitting en indien van toepassing het spreekrecht. Een aparte tak van sport, maar gretig als ze is, heeft ze zich dat gebied snel eigen gemaakt om zo het slachtoffer van A tot Z begeleiding te kunnen bieden. Want volgens haar is het bij Slachtofferhulp het mooiste als een medewerker een ‘totaalpakket’ van diensten te bieden heeft aan slachtoffers, van voordeur tot achterdeur met korte lijnen en maximale ‘hulp op maat’.

Midden in de nacht

Truus Vanlier wordt omschreven als een fijne collega. Nooit aflatend, altijd klaar en bereid, al is het midden in de nacht voor een piketoproep. Met een luisterend oor, aandacht, betrokkenheid en inlevingsvermogen. Met professionele afstand, dat haar in staat stelt de cliënten optimaal te woord te staan, te helpen en verder te steunen. Betrouwbaar, recht door zee, en altijd met respect voor ieders mening.
 

Dit bericht delen:

Advertenties