Nieuwe blusboot brandweer ingezet bij zoektocht naar drenkeling

Van onze redactie
2 juli 2015
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid beschikt sinds kort over twee nieuwe blusboten. De 'Gelderland' ligt in de Nijmeegse haven, de 'Batouwe' in Tiel De afgelopen weken heeft de bemanning met de nieuwe boten geoefend en testen uitgevoerd. Gisteren werd de 'Gelderland' in gebruik genomen en direct ingezet bij een zoektocht naar een drenkeling in de Waal ter hoogte van Gendt.
Een vader (50) schoot daar gistermiddag rond 17.00 uur zijn, tijdens het zwemmen in nood geraakte, zoon (24) te hulp. Hij raakte zelf in de problemen toen hij door de zuiging werd meegetrokken en onder water verdween. De zoon werd door iemand anders aan de wal gebracht. Naar het lichaam van de vader wordt momenteel nog steeds gezocht. Vandaag is de politiehelikopter ingezet om een groter gebied af te speuren. Rijkswaterstaat publiceerde recent weer een artikel over de gevaren bij het zwemmen in de rivieren en kanalen.

Wendbaar

De nieuwe blusboten zijn gebouwd in Finland. Ze zijn wendbaarder en sneller dan de oude boten. De vaartijd naar Gendt bedroeg voorheen 30 minuten. De nieuwe boot was gisteren, met een topsnelheid van 40 km/ph, na 13 minuten al ter plaatse. De officiële doop van de blusboten vindt in september plaats.
 

 

Dit bericht delen:

Advertenties