Workshop graffiti voor leerlingen Kristallis

Van onze redactie
2 juli 2015
Vandaag werd in het kader van de afsluiting van het schooljaar voor de brugklas van de Kristallis school door de Nijmeegse graffiti kunstenaar Pim een workshop graffiti spuiten verzorgd.
Initiatiefnemer leerling Jay

Jay Strijbos, leerling uit de brugklas van Kristallis, stelde op de vraag van mentor Lori Peeters ‘Wat vinden jullie leuk om te doen om het jaar af te sluiten?’ voor om te leren graffiti spuiten. Graffiti kunstenaar Pim vond het een erg leuk idee om de leerlingen te begeleiden met het maken van een graffiti en de leerlingen uit te leggen hoe het werkt.

Graffiti spuiten

Het Nijmeegse bedrijf Strijbos Services stelde een houten plaat en spuitbussen beschikbaar voor de leerlingen. Hiermee gingen ze onder begeleiding van kunstenaar Pim en mentor Lori aan de slag. Elke leerling kreeg zijn eigen plaat, waarop de eerste letter van de naam in verschillende kleuren werd gespoten, en met motieven opgesierd werd. Na afloop mochten de leerlingen hun kunstwerk mee naar huis nemen. ‘Het is zo leuk om te zien dat de kinderen helemaal opgaan in het maken van hun kunstwerk.’ aldus mentor Lori.

Volgende week is de laatste schoolweek voor de leerlingen. Er zullen nog andere activiteiten plaatsvinden, zoals waterskieen, zwemmen en een barbecue.
 

Dit bericht delen:

Advertenties