Zonnebrandcremes en waterflesjes voor concertbezoekers Goffert

Van onze redactie
3 juli 2015
Morgen zetten de zon en de folkrockband Mumford & Sons uit Londen de verwachte 50.000 bezoekers op het Goffertpark waarschijnlijk letterlijk in vuur en vlam. Na het breken van temperatuurrecords in de afgelopen dagen wordt er zaterdag een temperatuur van 37 graden verwacht, met onweer. Er worden maatregelen getroffen om met de weersomstandigheden om te gaan.

Zonnebrandcreme van organisator Mojo

Organisator Mojo verstrekt op het terrein zonnebrandcreme. Mensen moeten zich beschermen en goed voorbereid op pad gaan. Er zullen meer watertapvoorzieningen geplaatst worden dan normaal. Het concertterrein is vergroot zodat er schaduw van omliggende bomen op de randen van het terrein valt, en Mojo maakt schaduwplekken op het terrein. Bezoekers kunnen verder het verwachte onweer op videoschermen of via announcers volgen. Mojo raadt mensen aan alcoholgebruik te beperken.

Flesjes water van de gemeente

De gemeente Nijmegen verwacht dat de toestroom van bezoekers per auto zal leiden tot files, tot bakkende auto’s in de zon. Daarom zal de gemeente flesjes water verstrekken aan mensen die mogelijk in een file vast komen te zitten. Flesjes water van een halve liter worden door Mojo toegestaan mee het concertterrein op te nemen. Deze kunnen bij de watertaps gevuld worden.

Nationaal Hitteplan van kracht

Het Nationaal Hitteplan is in werking, de komende dagen worden tropisch warm. De nacht van 1 op 2 juli was zelfs de warmste nacht ooit, in De Bilt 23,3 graden. Het hitteplan adviseert mensen onder meer voldoende te drinken, dunne kleding te dragen, zonnebrandcreme aan te brengen en in de schaduw te blijven.

Dit bericht delen:

Advertenties