Waalbrugspeld voor Thijs Moonen van turnvereniging De Hazenkamp

Van onze redactie
5 juli 2015
Thijs Moonen ontving vandaag de Zilveren waalbrugspeld. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor gymnastiek- en turnvereniging De Hazenkamp. De burgemeester reikte vanmiddag de Zilveren waalbrugspeld uit tijdens de clubkampioenschappen van De Hazenkamp in de Ploegstraat.
Thijs Moonen (51) begon in 2003 als penningmeester van de club. Vervolgens is hij interim voorzitter geworden en uiteindelijk de laatste 8 jaren voorzitter van de vereniging.

Beginjaren

In de beginjaren van zijn bestuursperiode had De Hazenkamp veel succes. De Hazenkamp deed mee op het hoogste niveau. Onder zijn leiding en met vereende krachten binnen de vereniging heeft De Hazenkamp de senioren topsportselectie helemaal opgebouwd.

Talent Opleidings Centrum

Thijs Moonen voerde de lobby bij de turnbond. Vorig jaar werd dit gehonoreerd door toekenning van het landelijke keurmerk van de Koniklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Hazenkamp is sinds 2014 een officieel Talent Opleidings Centrum (TOC) voor de KNGU. De Hazenkamp doet mee in de Oranje selectie en belangrijke internationale toernooien. Zijn stijl van leiding geven heeft veel ruimte gegeven aan mensen om nieuwe initiatieven te ontplooien. De vereniging heeft zich gemeld bij de gemeente voor het Huis van de Topsport, het TIP en is uiteindelijk de boer op gegaan om zelf het initiatief te nemen voor Talent Centraal Nijmegen. Moonen was op dit dossier een belangrijke aanjager om op zoek te gaan naar alternatieven.
De vereniging is gegroeid van 1100 naar 1600 leden, niet alleen uit Nijmegen maar vooral ook uit de directe omgeving, omdat De Hazenkamp ingesprongen is op regionaal potentieel. De Hazenkamp is onder zijn leiding een club geworden waar je kwalitatief goed les krijgt en waar het gezellig sporten is.

Kernwaarden

Veiligheid, kwaliteit en gezelligheid, drie kernwaarden waar de heer Moonen prima mee te identificeren is. Om de medewerkers en betrokkenen binnen de vereniging een voorbeeld te stellen heeft hij veel overleguren en denkwerk in de vereniging gestopt: altijd aanwezig bij bijeenkomsten, altijd bereid tot een gesprek en graag aanwezig om het gespreksonderwerp de goede kant op te sturen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties