Lottie zingt nalatige en egoïstische hondenbezitters toe

Van onze redactie
6 juli 2015
De Nijmeegse singer-songwriter Lottie Mae Jones, die al eerder nummers schreef voor een goed doel en regelmatig aandacht vraagt voor maatschappelijke thema's, plaatste vandaag de song 'Hoe dat voelt?' op haar Facebookpagina.
Nadat ze het zoveelste bericht las over mensen die hun hond hadden achtergelaten in de auto besloot ze hier aandacht voor te vragen. 'Ik dacht, ik kan nu wel een post op Facebook zetten waarin ik zeg hoe vreselijk ik het vind, maar daar lezen we overheen en that's it. Ik wilde er extra aandacht voor vragen en hoe kan ik dat als singer-songwriter beter doen dan in de vorm van een liedje'.
 
Scheldwoorden
 
‘Ik heb niet eerst de tekst geschreven. Ik heb de muziek van mijn eigen nummer 'Before I forget' aangezet, dat leek me wel zo toepasselijk. Vervolgens heb ik terplekke een tekst gezongen die vanuit de emotie in me op kwam. Vrije improvisatie dus. Gewoon een one-taker. Omdat ik het zo puur en echt mogelijk wilde laten zijn. En ja, er komen ook wat scheldwoorden in voor, iets waar ik even over nagedacht heb, toen ik de opname beluisterde. Kan dat wel? Ik heb besloten het zo te laten, omdat het in de strekking ligt van wat menig mens met gezond verstand zal denken als ze zo'n artikel lezen.’
 
Nalatigheid en egoïsme
 
'Hoe dat voelt' is een emotioneel liedje met een satirische kant. Lottie is diep geraakt en woest.’ Het is geen kwestie meer van dat mensen niet weten dat je een hond niet in de auto achter moet laten. Het is een kwestie van nalatigheid en egoïsme als je het mij vraagt. Echt walgelijk. Mensen die dat doen zijn hun huisdier niet waard. Het is geen goed liedje, het is misschien niet eens mooi en daar heb ik ook niet bij stilgestaan. Ik wil gewoon dat dit stopt en dat als mensen zoiets zien, ze niet twijfelen, maar direct het dier in veiligheid brengen door bijvoorbeeld een autoruit in te slaan, het ging me om het doel. ‘
 
Bekeuring
 
De straf die op het in de auto achterlaten van een hond is een bekeuring van maximaal 200 euro.‘Dat is toch verschrikkelijk weinig voor zware dierenmishandeling, want dat is het’, aldus Lottie Mae Jones.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties