Nachtburgemeester mogelijk financieel gesteund door gemeente

Joris Leenders
7 juli 2015
Tijdens de bespreking van de Zomernota morgen wordt door de Nijmeegse coalitiepartijen een motie ingediend om geld vrij te maken om de Nijmeegse nachtburgemeester Angela Verkuijlen financieel te steunen. Dit maakt GroenLinks op haar website bekend.
Nachtburgemeester

Angela Verkuijlen nam de rol van nachtburgemeester in oktober 2014 over van Doro Krol. Krol had toen haar termijn van vier jaar erop zitten. In 2013 heeft de raad overigens al het belang van de nachtburgemeester voor de stad onderkend.
De rol van de nachtburgemeester draagt bij aan een sociale, creatieve en levendige stad. Het gaat om het verbinden van mensen, organisaties, cultuur en ondernemers. Voor studenten organiseert de nachtburgemeester bijvoorbeeld een spoedcursus Nimweegs: Nuilen voor beginners. Daarvoor zijn er dit jaar verschillende voorrondes geweest in café ‘t Haantje, Piet Huisman en op 22 september aanstaande in café De Kroon. 29 september wordt de finale van de spoedcursus in café ‘t Haantje gehouden. Naast de ludieke spoedcursus zijn er de nachtommetjes die jaarlijks in oktober georganiseerd worden. De nacht van de ommetjes was een initiatief van Doro Krol. Rond de kerstdagen wordt de nachtmarkt georganiseerd op de Grote Markt.

Motie Groenlinks      
                             

Op initiatief van GroenLinks wordt tijdens de zomernota bespreking morgen een motie ingediend die de nachtburgemeester in staat moet stellen de komende drie jaar haar activiteiten door te zetten. Het gaat om een bedrag van 10.000 euro.
 

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties