De eerste winterse buien komen eraan VIDEO

Van onze redactie
4 december 2013

De eerste winterse buien komen eraan, wat vindt u ervan? Bekijk de videoreportage rechts hiernaast. Morgenochtend neemt de bewolking van het noordwesten toe en in de middag gaat het regenen. Later in de middag wordt de regen gevolgd door buien, mogelijk met onweer, hagel en natte sneeuw.

De middagtemperaturen liggen tussen 5 graden in het zuidoosten en 8 graden aan zee. De zuidwestenwind draait in de middag naar het westen en neemt landinwaarts toe naar krachtig tot hard, in de kustprovincies naar hard tot stormachtig. Langs de kust staat een westerstorm, 9 Bft en in het Waddengebied komt een zware tot mogelijk zware storm te staan, 10 Bft.

In de middag en eerste helft van de avond komen er boven land zware windstoten voor van 75-100 km/u, in de kustprovincies zware windstoten van 100 tot 120 km/u. In het Waddengebied mogelijk tot 130 km/u. Het hoogtepunt van de wind valt tijdens de tweede helft van de middag en de eerste helft van de avond. In de loop van de avond neemt de wind slechts langzaam in kracht af.


In de nacht naar vrijdag blijft het kwik boven het vriespunt en valt er neerslag mogelijk richting de ochtend met wat winterse neerslag. Ook vrijdag vallen er overdag enkel winterse buien. Verder waait er een gure noordwesten wind en wordt het een graad of 4. Echter de gevoelstemperatuur ligt stukken lager.


Dit bericht delen:

Advertenties