Aandacht voor Aids in Nijmegen

Van onze redactie
4 december 2013
De kans is groot dat je vandaag een beer in Nijmegen hebt ziet rondlopen of dat je gisteren een nieuw zadelhoesje gekregen hebt. Enkele medische studenten van het IFMSA willen namelijk aandacht voor Wereld Aids Dag.

Afgelopen maandag was het Wereld Aids Dag. Elk jaar worden er verschillende activiteiten rondom dit onderwerp georganiseerd door het IFMSA. Het IFMSA is een organisatie van medische studenten.


Vandaag liep op het Kopingsplein een man verkleed als knuffelbeer rond met de vraag: ‘’Zou je me ook knuffelen als ik HIV positief was’’. De studenten zijn zelf met het idee van de knuffelbeer gekomen. Met ongeveer tien studenten zijn ze de afgelopen dagen de straat op gegaan. Gisteren deelden ze op de op de universiteit zadelhoesjes uit met de vraag ‘’Zou je ook op me gaan zitten als ik HIV positief zou zijn?’’. 


Ze willen hiermee strijden tegen de vele vooroordelen over het overdragen van het HIV virus. Zo denken volgens hen nog veel mensen dat het virus overgedragen kan worden door huidcontact. Met de activiteiten hoopt IFMSA ook geld op te halen voor STOP AIDS NOW! en het onderwerp ter sprake brengen bij studenten.


De IFSMA is gevestigd in totaal acht steden en organiseert verschillende activiteiten rondom dit onderwerp.


Dit gebeurt in meerdere steden in Nederland. Het IFMSA heeft in totaal acht verschillende comités.

Verslaggeving: Tanne Rademakers


Dit bericht delen:

Advertenties