Nijmeegse Schaatsvereniging realiseert aanleg 100 meter houtwal

Van onze redactie
12 juli 2015
De Nijmeegse Schaatsvereniging NSV heeft gisteren voor de tweede maal een Skeeler en Wielertocht georganiseerd. Wethouder Helmer gaf het startschot voor de tocht, die startte bij restaurant Oortjeshekken in Ooij. Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer werd een deel gedoneerd om houtwallen aan te leggen om het landschap te verbeteren. De deelnemers hebben gisteren iets meer dan 100 houtwal realiseerbaar gemaakt.
De eerste editie, vorig jaar in mei, was een initiatief als aftrap van het 25e jubileumjaar van de Nijmeegse Schaatsvereniging NSV. Na een geslaagde dag werd toen besloten hier een jaarlijks terugkomend evenement van te maken.

Genieten van natuur
 
De deelnemers konden deze keer kiezen uit vier afstanden: 7 of 30 kilometer skeeleren of 75 of 100 kilometer wielrennen. Hierbij gingen alle routes door de Ooijpolder en voor de fietsers rond de hele omgeving van Nijmegen. Aangezien de meeste sporters genieten van de natuur was dit ook een verbinding met het goede doel dat hiermee werd gesteund.
 
Skeeleren en wieleren voor het goede doel 2016
 
Door het schitterende weer en de inspanning van vele vrijwilligers is ook de tweede editie een groot succes geworden. Zo groot zelfs dat direct besloten werd het evenement door te zetten en alvast aan de organisatie voor de tocht in 2016 te beginnen.

 

Dit bericht delen:

Advertenties