Opbouw start- en finishlocatie Vierdaagse van start

Denise Eigenbrood
13 juli 2015
Vanochtend om 6.00 uur is de opbouw van de start- en finishlocatie op de Wedren van start gegaan. Ook dit jaar zullen tijdens de Vierdaagse tienduizenden wandelaars vanaf de Wedren starten en finishen. De locatie is onderverdeeld in drie delen: de Wedren, het tegenoverliggende Julianaplein en het naastgelegen Julianapark.
De voorbereidingen voor de opbouw van de start-finishlocatie voor de 99ste Vierdaagse zijn vrijwel onmiddellijk na de 98ste editie begonnen. In totaal nemen de voorbereidingen ongeveer 11 maanden in beslag. Deze beginnen met een evaluatie van de vorige editie met alle betrokkenen. Vervolgens bestaan de voorbereidingen grotendeels uit wensen opnemen, het uitwerken van een nieuw plan voor de volgende Vierdaagse en tekeningen maken voor onder andere de vergunningaanvraag.

Dubbeldekker 
 
Tijdens de opbouw wordt begonnen met het plaatsen van de portakabins. Tegelijkertijd wordt er begonnen met de bouw van 'de dubbeldekker', de grote tent die als hoofdkantoor fungeert. Vervolgens worden de omheining, toiletten, vlonders, registratiehokken, podia en de pagodetenten geplaatst. Bij deze werkzaamheden zijn 4 vrijwilligers actief van Stichting De 4DAAGSE, zij sturen het personeel van ingehuurde firma's en leveranciers aan.

Verhuizing hoofdkantoor
 
Op de dag dat de tenten en het terrein worden opgeleverd, verhuist het hoofdkantoor voor een week naar de Wedren. Alle computers, randapparatuur en software moeten worden aangesloten en geïnstalleerd. Deze verhuizing duurt alles bij elkaar een halve dag en dan zijn alle medewerkers en vrijwilligers er echt klaar voor.
 

 

Dit bericht delen:

Advertenties