Leerlingen Pro College plaatsen tijdcapsule met wensen

Denise Eigenbrood
14 juli 2015
Docenten en leerlingen van Pro College zijn bezig met de laatste lesweken in de huidige gebouwen aan de Celebesstraat en de Veldstraat. Vanaf het nieuwe schooljaar trekken zij samen in het nieuwe gebouw aan de Dennenstraat 21. Om de leerlingen zoveel mogelijk te betrekken bij de nieuwbouw organiseert de school een aantal activiteiten. Een daarvan is het ingraven van een tijdcapsule. Dit gebeurde op het voorterrein van het nieuwe schoolgebouw en de leerlingenraden van de Nijmeegse scholen waren vanmiddag aanwezig bij dit bijzondere moment.
In de tijdcapsule zitten wensen en verwachtingen van leerlingen. De wensen lopen erg uiteen: van huisje, boompje, beestje tot  'ik hoop dat ik over 10 jaar m'n woede beter kan beheersen.’ Ook hopen leerlingen op een goede baan of het behouden van een vriendschap die ze nu hebben. Door leerlingen hierover na te laten denken, hoopt de school hen te stimuleren om na te denken over hun toekomst. 'De school bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt. Pro College is eindonderwijs, dus na onze school gaan de leerlingen aan het werk. Door na te denken over waar ze over 10 jaar staan zijn ze meteen bezig met de toekomst en wat ze daarvoor moeten doen.' aldus Pro College docent Marieke van Nuland.
 
Trots
 
Daarnaast is het plaatsen van de tijdcapsule ook een bijzonder moment in de schoolcarrière van de leerlingen. Marieke van Nuland: 'Onze leerlingen zijn er vaak niet trots op dat ze op onze school zitten, ze vergelijken zichzelf vaak met andere scholieren. Ze durven vaak niet eens te zeggen dat ze op deze school zitten, dan zeggen ze dat ze op het VMBO zitten. Wij vinden dit heel jammer, omdat onze leerlingen veel kunnen, al is het vaak meer op praktijkgebied dan theorie. Daarom is het nu een mooi moment dat we gaan starten in onze nieuwe school. Leerlingen kunnen nu trots zijn op een geweldig gebouw waar ze lessen mogen volgen.'

Dit bericht delen:

Advertenties