Vlaggen morgen halfstok vanwege herdenking MH17 ramp

Joris Leenders
16 juli 2015
Morgen is het precies één jaar geleden dat de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines, MH17, in de Oekraïne plaatsvond. Uit piëteit met de slachtoffers en nabestaanden laten alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid, zoals het stadhuis, politiebureaus en brandweerkazernes, morgen de vlaggen halfstok hangen. Burgers kunnen dat uiteraard ook doen.
Vlucht MH17

Aan het leven van de passagiers uit verschillende landen kwam abrupt een einde toen het vliegtuig in de Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Onder de slachtoffers waren bijna 200 Nederlanders, onder wie ook enkele Nijmegenaren. Malaysia Airlines gaf de namenlijst van de passagiers vrij. De beelden van de rampplek, de aankomst in Nederland, de lange stoet met lijkwagens en het collectieve verdriet staat in ieders geheugen gegrift.

Documentaire MH17 Het verdriet van Nederland op NPO 1

Vanavond om 20.30 uur zendt NPO 1 een documentaire uit over MH17. Regisseur Michiel van Erp maakte de documentaire en gaf aan het Algemeen Dagblad aan dat dit ‘de zwaarste opgave uit zijn leven was.’ De documentaire laat het verdriet van nabestaanden zien, portretteert slachtoffers en mensen die bijzondere inspanningen hebben geleverd. Ook gaat de documentaire in op de collectieve veerkracht die Nederland liet zien.
 


 

Dit bericht delen:

Advertenties