Wijkvereniging Waterkwartier wil derde tunneldoorgang Hezelpoort

Joris Leenders
17 juli 2015
Als gevolg van het steeds drukker wordende verkeer door de Hezelpoorttunnel wil de gemeente Nijmegen het autoverkeer scheiden van de fietsers en voetgangers. Het idee is om de bestaande voetgangerstunnel ook in te zetten voor het brom- en fietsverkeer. Wijkverenging Ons Waterkwartier vindt dat deze oplossing slechts tijdelijk kan zijn en dat een hekwerk als afscheiding tussen voetganger en het fietspad de veiligheid in die situatie moet waarborgen.
Wijkvereniging Ons Waterkwartier vindt echter een derde tunneldoorgang de beste oplossing. Aan de Handelskader en de Waalhaeve worden straks 500 woningen opgeleverd en  dit zorgt ervoor dat nog meer mensen gebruik gaan maken van de doorgang. Om de verkeersdruk op te lossen en het veilig te maken voor het verkeer is niet alleen voor de wijkbewoners maar voor alle mensen in Nijmegen-West een derde tunnel gewenst. De gemeente vindt een derde tunnel echter veel te duur. Veiligheid vergt soms investeringen die voor nu en in de toekomst belangrijk zijn, vind de wijkvereniging. Zij hoopt dat de gemeente met Prorail en Rijkswaterstaat gaat onderhandelen over de mogelijkheden hiervan.
 
Teken de petitie voor een derde tunnel
 
Wijkvereniging Ons Waterkwartier roept Nijmegenaren op hun handtekening te zetten voor de aan de gemeente en Prorail aan te bieden petitie. Met veel handtekeningen denkt de Wijkvereniging de gemeente beter te kunnen overtuigen dat een derde tunnel noodzakelijk is om veilig van Nijmegen West naar het Centrum, en vice versa, te komen. Naar verwachting wordt de petitie medio oktober aangeboden.
 

 
 

Dit bericht delen:

Advertenties