Kidsloop Nijmeegse Vierdaagse van start

Van onze redactie
18 juli 2015
Vanmiddag is de eerste Kidsloop van start gegaan. Het startschot werd gegeven door Ernst & Bobby. De Vierdaagsefeesten Kidsloop is een kinderwandelparcours door het centrum van Nijmegen, speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Iedere dag loopt de route via een andere echte Nijmeegse locatie, zoals de Waalkade en het Kronenburgerpark.
Vier dagen wandelen alle deelnemende kinderen een korte afstand van 2 á 3 kilometer door het centrum van Nijmegen. Elke dag start met een warming up op het Mariënburgplein waarna de kinderen met Jort Sport en zijn team de wandeling inzetten. Gewapend met zijn fluitje en stopwatch motiveert Jort Sport alle kinderen om in beweging te komen en mee te wandelen. Hij heeft zijn eigen sportteam dat ervoor zorgt dat iedereen zich in een compacte stoet door de stad verplaatst en dat wordt ongetwijfeld een plezierige gewaarwording voor de aanmoedigende ouders.
 
Locaties
 
Iedere dag loopt de route via een écht Nijmeegse locatie in hartje centrum: het Kronenburgerpark, Museum het Valkhof, de Waalkade en op dinsdag natuurlijk even zwaaien naar de ‘echte’ wandelaars op de eerste wandeldag van de Vierdaagse. Op deze locaties krijgen de kinderen informatie over de plek en is er een entertainmentprogramma. Onderweg trakteert de organisatie op een glas drinken en een gezonde snack.
 
Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de Vierdaagsefeesten.
 
Kijk op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties