Dreigend bloedbad in achtste Vierdaagse thriller 'De dood wandelt mee'

Van onze redactie
20 juli 2015
Uitgeverij Logikos is de officiële uitgever van de Nijmeegse Vierdaagse thrillerserie. De eerste thriller verscheen in 2008, de vijfde titel verscheen in 2012, geschreven door een en dezelfde auteur. Met ingang van 2013 is uitgeverij Logikos overgegaan op het uitnodigen van gastauteurs. Voor 2015 is de gastauteur Rob Bakker. Hij schreef de achtste Vierdaagse thriller 'De dood wandelt mee'. Rob Bakker zal eveneens de Vierdaagse thriller voor 2016 schrijven, die in het teken staat van de 100ste editie van de Vierdaagse.
Het verhaal speelt zich in de aanloop naar de Vierdaagse, waar in eerste instantie een uitgelaten en ontspannen sfeer heerst. Zo is de burgemeester druk in de weer met haar nieuwe Valentino-jurk omdat Koningin Maxima bij de inhuldiging op de Via Gladiola aanwezig zal zijn. Maar dan valt een dreigbrief op de mat van het gemeentehuis met de boodschap dat de Vierdaagse zal eindigen in een bloedbad. Direct wordt er groot alarm geslagen en alle veiligheidsdiensten worden op scherp gezet. Zelfs de AIVD wordt bij het onderzoek betrokken. Als op de eerste loopdag een Amerikaanse soldaat geheel ontkleed op een brug wordt aangetroffen en beelden hiervan via CNN de wereld overgaan, wordt justitie nog meer op de proef gesteld. Is dit een aanslag? Is er een relatie tussen de dreigbrief en de Amerikaanse soldaat? Het is aan rechercheur Van Dorp om hierop een antwoord te geven. Een tweede dreigbrief aan een bankier compliceert de zaak nog meer. 45.000 wandelaars, waaronder de vrouw van rechercheur Van Dorp, lopen gevaar en er is één ding dat in hun nadeel werkt: de tijd tikt door.
 
Onder de likers van dit artikel op onze Facebookpagina worden 3 boeken verloot. De winnaar wordt woensdag om 15.00 uur bekend gemaakt via onze Facebookpagina.

Dit bericht delen:

Advertenties