Teken petitie 'Overal kraanwater graag' om Vierdaagse voor Jan te verlichten

Joris Leenders
20 juli 2015
De op één na oudste deelnemer aan de Vierdaagse is Jan Zwijnen. Met zijn 92 jaar loopt hij voor de 35e keer mee. Jan heeft een missie. Kraanwater moet namelijk overal beschikbaar zijn. Met een waterreservoir op zijn rug wil hij de Vierdaagse meelopen om handtekeningen te vergaren.
Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat meer dan de helft van de bezoekers van festivals en evenementen vaak geen of zeer beperkte beschikking heeft over kraanwater. In de Nederlandse horeca wordt er geregeld ‘nee’ gezegd tegen de vraag naar kraanwater.
Gesteund door verschillende organisaties, zoals Vitens en het Voedingscentrum, en door bekende Nederlanders als schrijver Kluun en de band Lois Lane is de petitie ontstaan om overal kraanwater beschikbaar te hebben. Het kraanwater in Nederland is van topkwaliteit dus daarvoor mag ook een prijsje gevraagd worden.

Waterreservoir op rug van wandelaar Jan Zwijnen

Voor de petitie ‘Overal kraanwater graag’ wil Jan met een waterreservoir van 10 liter op zijn rug gaan lopen. Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe minder zwaar het reservoir wordt. Bij elke 10.000 handtekeningen gaat er een liter uit het reservoir. Het volle reservoir weegt 12 kilo. Het doel van de petitie zijn 100.000 handtekeningen. Het aantal loopt al tegen de 50.000. Jans reservoir is dus al lichter geworden, maar Jan hoopt dat het aantal handtekeningen voor de start van de Vierdaagse al bereikt wordt. ‘Overal kraanwater behalve op mijn rug!’, aldus Jan.

Petitie

Om de wens om overal kraanwater te steunen en Jan de last van het waterreservoir tijdens zijn 35e Vierdaagse te besparen kan de petitie ondertekend worden. Dat kan op de website Overal kraanwater graag.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties