Ruim 500 Rode Kruis vrijwilligers actief tijdens Vierdaagse

Van onze redactie
21 juli 2015
Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt als vanouds de EHBO en medische hulp tijdens de Vierdaagse. Dit jaar zetten 538 vrijwilligers uit het hele land zich dagelijks in. Zij bieden Eerste Hulp, behandelen wandelletsel en zorgen dat de wandelaars zo goed mogelijk de finish halen. Zij houden zich de hele week bezig met kleine en grote ongevallen: van blaren en krampen tot insectenbeten en flauwtes.
Tijdens de Vierdaagse zijn er 360 EHBO’ers,  32 verpleegkundigen en  10 artsen actief. Daarnaast zijn er tientallen vrijwilligers aan het werk op de ondersteunende diensten. Zo zijn er 103 medewerkers facilitaire dienst, zij zorgen onder andere voor het vervoer van materialen en hulpverleners, medewerkers magazijn- en materiaalbeheer, gebouwbeheer, catering en huisvesting van alle Rode Kruis hulpverleners, en medewerkers voor veiligheid en toegangscontrole tot de Rode Kruis locaties. Daarnaast zijn er 33 medewerkers werkzaam bij de verbindingsdienst, zoals de centralisten op de NRK-meldkamer, technisch personeel, ICT-specialisten die de Rode Kruis informatievoorziening verzorgen.

EHBO-post
 
Op de start- en finishlocatie is door het Rode Kruis een centrale hulpverleningstent ingericht, dit is een behandelcentrum met ongeveer 98 bedden voor blaarbehandeling. In het behandelcentrum is een aparte huisartsenpost ingericht waar vrijwillige artsen en verpleegkundigen de zwaardere kwetsuren behandelen. Op de route van de 50 km wandelaars is een Rode Kruis EHBO-post met artsen, verpleegkundigen en EHBO’ers. Ook is er een Rode Kruis EHBO-post voor debutanten, met artsen, verpleegkundigen en EHBO’ers. Daarnaast zijn er 3 mobiele verpleegkundigenteams die langs de route EHBO kunnen verlenen aan wandelaars en diverse EHBO patrouilles op de finishlocatie en tijdens de intocht
 
Algemeen nieuws met betrekking tot de Rode Kruis hulpverlening tijdens de Vierdaagse is te volgen via Twitter

Dit bericht delen:

Advertenties