Vierdaagse van start

Van onze redactie
21 juli 2015
Vanochtend om 4.00 uur is Vierdaagse van start gegaan. De twee jongste deelnemers op de 30km, 40km en 50km hebben samen met een druk op de rode knop het startschot gegeven. Marsleider Johan Willemstein was uiteraard ook aanwezig. Een aantal minuten voor de start sprak hij de wandelaars op de Wedren toe. De wandelaars werden door hem welkom geheten en hij wenste alle deelnemers een fantastische Vierdaagse toe met veel succes, plezier, kameraadschap en sportiviteit tijdens de wandeling. Met deze woorden werd de Vierdaagse officieel geopend.
De eerste wandeldag staat bekend als 'De dag van Elst'. De wandelaars starten op de Wedren en gaan via de Waalbrug naar Lent. Dan via het kleine plaatsje Doornik richting Bemmel, hier gaat de 30 km route vrijwel rechtdoor naar Elst, de eerste grote etappeplaats. De 40 km voor burgers gaat richting Huissen maar slaat linksaf voordat dat bereikt wordt. Men tipt Arnhem net aan via de Rijkerswoerdsestraat en gaat dan richting Elst. De 50 km gaat wel door Huissen, waarna zij via Arnhem (Elden) naar Elst gaan. De route voert vanaf Elst voor alle afstanden via Valburg en Slijk-Ewijk naar Oosterhout, waarna via de dijk langs de Waal naar Lent richting Nijmegen wordt gelopen.

Route in Nijmegen

De route in Nijmegen loopt vanuit Lent via de Generaal Gavinweg, de westelijke rondweg van het Keizer Traianusplein, St. Jorisstraat, Gerard Noodtstraat, Hertogplein, Van Broeckhuijsenstraat, Van Schevichavenstraat, Prins Bernhardstraat en dan eindigt de eerste dag op de Wedren en het Julianaplein.

Kijk op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties