Laatste avond Vierdaagsefeesten: 17 aanhoudingen

Van onze redactie
25 juli 2015
Ondanks de regen was het op de laatste feestavond druk op veel locaties. Op de Molenstraat gingen tweemaal de lichtkranten aan om te zorgen voor een snellere doorloop. In totaal werden 17 personen aangehouden: voor openbare dronkenschap, de wet ID, niet voldoen aan bevel/vordering, baldadigheid, vernieling, twee wildplassers, 5 maal belediging, drie personen voor mishandeling en bedreiging.
De Landelijke Eenheid van de politie voerde de hele week controles uit op diverse hoofdtoegangswegen, het spoor en waterwegen in Nijmegen en omgeving. Onder meer is gebruik gemaakt van Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Er werd voor ruim 15.000 euro aan nog openstaande boetes geïnd en van 4 fiscale wanbetalers is het voertuig in beslag genomen en afgesleept. In totaal 7 personen zijn aangehouden: 4 die inbrekerswerktuig bij zich hadden, 1 stond gesignaleerd voor de Opiumwet, 1 voor de wet ID in wiens voertuig ook nog een grote hoeveelheid geld werd aangetroffen en tot slot 1 persoon die tientallen mobiele telefoons en tablets bij zich had. Twee bestuurders kregen een proces verbaal voor rijden onder invloed en diverse verkeersovertreders zijn bekeurd, bijvoorbeeld voor rijden tijdens een rijontzegging.
 
1759 blaastesten
 
De hele week heeft Verkeershandhaving alcoholcontroles gehouden. Gisteravond werd gecontroleerd op de Daalseweg, Nijmeegsebaan in Heilig Landstichting en de Vrouwe Udasingel in Lent. In totaal zijn 1759 blaastesten afgenomen waarvan 17 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Twee daarvan bleken beginnend bestuurder te zijn en van twee andere personen is direct het rijbewijs ingevorderd vanwege de hoge uitslag.
 
Mobile Media Lab
 
Om de inzet van communicatiemiddelen rondom veiligheid tijdens de Vierdaagse onder het publiek te testen, werd het Mobile Media Lab ingezet. Een paar honderd bezoekers hebben meegewerkt aan het onderzoek door een enquête in te vullen.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties