Hoe werkt de gladheidbestrijding van de Dar VIDEO

Van onze redactie
6 december 2013
Hoe wordt de gladheidbestrijding gecoördineerd? Wie bepaald wanneer en waar er gestrooid wordt? Om u eens een kijkje achter de schermen te geven is Nieuws uit Nijmegen is een dag meegereden met een strooiwagen van de Dar. Bekijk de video voor het resultaat.

De Dar verzorgt gedurende het hele winterseizoen de gladheidbestrijding. Jaarlijks wordt met de opdrachtgever,de gemeente Nijmegen, bekeken hoe dit het effectiefst kan gebeuren en waar verbeterpunten liggen. De stad is onderverdeeld in prioriteitenroutes. Niet alle wegen kunnen tegelijkertijd gestrooid worden dus de hoofd,- en verbindingswegen zijn als eerste aan de beurt. Ook aan de busverbindingen en de fietspaden wordt extra aandacht besteedt.

Strooitechniek

De Dar gebruikt de zogenaamde ‘nat strooien’ techniek waarbij droog en nat zout gemengd wordt, dit is niet alleen goedkoper en milieuvriendelijker maar hierdoor blijft het zout ook beter en langer liggen. Nog een ander voordeel is dat er eerder preventief gestrooid kan worden.

Wat kunt u zelf doen?

Als de winterse buien weer aanbreken doet u veel mensen een plezier door uw eigen stoep sneeuwvrij te maken. Het beste moment om dit te doen is als de sneeuw nog vers is. Een laagje zout of zand erover en iedereen kan veilig uw huis passeren.

De gemeente heeft ook een initiatief om strooizoutkisten in wijken te plaatsen. Dit kan niet op individueel verzoek maar wel op buurtinitiatief. De voorwaarden voor en het aanvragen van kan via deze link: http://www.nijmegen.nl/digitalebalie/pdc2.asp?req=toon_product&productid=684


Dit bericht delen:

Advertenties