Kinderen mee op pad met schaapherder

Van onze redactie
31 juli 2015
Ben jij tussen 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 12 augustus mee op pad met een echte schaapherder. In natuurgebieden als de Overasseltse Vennen, Heumensoord en Staddijk worden schapen ingezet om het gebied te begrazen en zo te beheren. Tijdens deze tocht laat de herder zien hoe hij te werk gaat. De organisatie van deze natuurontdekkingstocht is in handen van de vereniging voor natuur- en milieueducatie Rijk van Nijmegen (IVN) en het Natuurmuseum Nijmegen.
Deelnemers verzamelen zich om 14.00 uur ter hoogte van het Jeugdcentrum, Staddijk 41. Van daaruit wandelen zij via het Gerrit Schultepad naar de schaapherder. Schapen eten gras en ook heel jonge boompjes. Zo zorgen ze ervoor dat heideplanten voldoende licht en plaats hebben om te groeien en niet overwoekerd worden. Op die manier blijft heide behouden en is er voldoende voedsel voor allerlei insecten en de open plaatsen zijn belangrijk voor de zandhagedissen. De herder vertelt over zijn schaapkudde, beantwoordt vragen van de kinderen en geeft een spannende demonstratie met zijn schaapshonden. De tocht duurt ongeveer twee uur en na afloop is er voor iedereen limonade.
 
Deelname kost 3 euro. Met een stempelkaart betaal je 2 euro. Vrienden van IVN Rijk van Nijmegen en Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50. Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven voor deze tocht op de website van het natuurmuseum.

Dit bericht delen:

Advertenties