Mannelijke acteur gezocht voor theaterproductie Donnie Darko

Joris Leenders
5 augustus 2015
In 2013 vestigde Nina Jilesen haar bedrijf Acteerlessen Nijmegen waarmee ze diverse acteercursussen aanbiedt. Voor de theaterproductie Donnie Darko zoekt haar Productiegroep Nijmegen een mannelijke acteur tussen de 40 en 60 jaar.
Nina Jilesen studeerde in 2013 af aan de Academie voor Theater op de Hogeschool voor Kunsten. Haar afstudeervoorstelling werd genomineerd voor de Entreeprijs van theaterfestival Boulevard. De minor Liberal Arts aan de Bernhard Lievegoed University behaalde ze vervolgens cum laude. Nina is acteercoach en maakt en regisseert theaterproducties. Daarnaast geeft ze diverse trainingen en workshops op het gebied van theater en presentatie. Als actrice was Nina voor verschillende producties werkzaam en met haar solo-kleinkunstvoorstelling Nina Chante- Le Rêve et la Revolte, waarbij ze het Franse Chanson ten gehore brengt, reist ze regelmatig door Frankrijk.

Productiegroep Nijmegen

De productiegroep Nijmegen is onderdeel van Nina’s Acteerlessen Nijmegen. In september wordt gestart met de repetities van een reeks theatervoorstellingen voor in het Nijmeegse film- en theaterhuis Lux. Momenteel wordt het script door Nina in samenwerking met een theaterschrijfster uitgewerkt. Het script wordt gebaseerd op de Arthouse film Donnie Darko uit 2001. Donnie Darko gaat over een jongen die hallucinaties heeft en door familie en klasgenoten niet begrepen wordt. In zijn hallucinaties verschijnt een man in konijnenpak die hem opdraagt misdaden te plegen. De film schets een surrealistische wereld. Voor regisseur Richard Kelly betekende het zijn doorbraak als regisseur.
‘Ik werd diep geraakt door de film, door de existentiële vraagstukken die de film oproept,’ aldus Nina. De film gaat over essentiële zaken van het leven en de dood, over de vraag in hoeverre je invloed hebt op je levenspad of eventueel lot. De vraag wat het, en of er wel, verschil is tussen werkelijkheid en fantasie spreekt Nina aan. In de theaterproductie Donnie Darko hoopt ze mensen achter te laten met vragen over hun eigen bestaan en te raken met de vorm waarmee de diepere inhoud van het verhaal wordt getoond. De repetities gaan van start in september en eind maart 2016 zal de première in Lux plaatvinden.
Om de casting van 15 acteurs compleet te maken is Nina nog op zoek naar één (semi) gevorderde acteur in de leeftijd van 40 tot 60 jaar. Bezoek voor meer informatie en contact met Nina Jilesen de website Productiegroep Nijmegen.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties