Blind dates in Nijmeegse bibliotheken

Van onze redactie
8 augustus 2015
Een blind date met een goed verhaal? Van 24 tot en met 30 augustus kunnen bibliotheekleden bij de balie in de bibliotheek een verrassingstas met boeken lenen. Het type 'blind date' kies je zelf.
Een romantische blind date of liever een sportieve of culinaire blind date? Kies een thema en ontvang een tas met drie boeken. Te leen voor 8 weken. Een leuke manier om nieuwe boeken en auteurs te ontdekken. Er zijn verrassingstassen voor jeugd en voor volwassenen.
 
Uitstapje naar andere boeken
 
De tasjes worden samengesteld door de bibliotheekmedewerkers. Zij zoeken boeken bij elkaar met een bepaald thema. Geen Esther Verhoef of Karin Slaughter. 'Erg leuk om een ‘blind date’ samen te stellen, omdat je boeken waarvan je dacht ‘oh ja, die was mooi’, kunt delen met anderen. We verleiden leners op deze manier tot een uitstapje naar andere boeken dan ze normaal zouden pakken, echt ‘out of the box'.', aldus Gemma Cornelissen van Bibliotheek Gelderland Zuid.
De actie is al eerder georganiseerd de naam leidt het soms tot grappige reacties. 'Ik weet nog goed dat we deze actie de eerste keer organiseerden. Een vrouw vroeg bij de balie vroeg om een blind date en haar zoontje reageerde meteen ‘Mam, weet papa hiervan?’
 
De actie vindt plaatst in de Bibliotheek Nijmegen (vestigingen Hatert, De Mariënburg, Muntweg en Zwanenveld), Beuningen en Malden. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Dit bericht delen:

Advertenties