Fysiodans: het nieuwe fysiotherapieconcept

Joris Leenders
7 augustus 2015
Fysiotherapeute Ushi Geerts is een nieuw fysiotherapieconcept begonnen. Fysiodans staat voor plezier in bewegen, niet belemmerd zijn in bewegen en voor het lichaam in conditie brengen of houden. Het unieke concept is gericht op alle mensen maar kent een variant voor vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap.
Ushi heeft na haar afstuderen vier jaar als fysiotherapeute voor diverse praktijken gewerkt en opende in 2010 haar eigen praktijk in Leiden. Hier begon ze ook met de fysiodanslessen. Door haar eigen ervaringen met een zwangerschap met complicaties wilde Ushi haar lichaam op eigen kracht weer vitaal maken. Zij heeft interesse in Indiase filosofieën en volgde in dit kader ook specifieke opleidingen. In 2012 ging ze werken voor een groepspraktijk. Hier behandelde zij mensen met bijvoorbeeld Parkinson, COPD of rugklachten. Uit interesse en ingegeven door haar eigen zwangerschapservaringen volgde ze de opleiding  Zwangerfit-docent. Het plan om zich weer in Nijmegen te vestigen en te beginnen met fysiodanslessen in Nijmegen ontstond in deze periode. Na de geboorte van haar tweede kindje in 2014 en haar ervaringen met haar zelftrainingsprogramma groeide Ushi’s idee uit tot het concept Mommy & Baby Training. Dit concept is, in samenwerking met kinderfysiotherapeuten, ergotherapeuten, draagconsulentes en psychologen, een specifiek en uniek onderdeel geworden van haar concept Fysiodans.

Fysiodans in Nijmegen

In het voorjaar van 2015 vestigde Ushi zich in Nijmegen. Het concept fysiodans staat voor eenvoudig bewegen op muziek. Aspecten uit Pilates, Yoga en Aerobics komen terug in het concept. ‘Het is een combinatie van verantwoord werken aan revalidatie, conditie, kracht en lenigheid. Het is bedoeld om het herstellende vermogen van het eigen lichaam te vergroten. Dat kan overigens gelden voor iedereen. Specifiek voor zwangere vrouwen en vrouwen die net bevallen zijn heb ik het concept Mommy & Baby ontwikkeld. Dit is er op gericht om vrouwen bewust te maken van het lichaam en de geest door trainingen en reflectie. Het is belangrijk om te weten wat je doet en waarvoor. Na de zwangerschap willen vrouwen graag hun lichaam en geest van voor de zwangerschap terug. Hier werken we door middel van een unieke combinatie van training, dans en mindfullness aan,’ aldus Ushi. Massage kan hier ook deel van uitmaken. Ushi’s uitgangspunt is ‘plezier in bewegen is plezier in het leven.’
Fysiodans is bedoeld voor mensen met of zonder lichamelijke klachten, voor mensen die aan hun conditie willen werken of voor mensen die een drempel voelen om te gaan bewegen en dit in een beschermde omgeving onder professionele begeleiding willen doen. Daarnaast richt Ushi zich op de gezondheid en vitaliteit van zwangere vrouwen, van net bevallen moeders en op moeders samen met hun baby. Voor meer informatie kan de website Fysiodans of de Facebookpagina van de praktijk bezocht worden.

 

Dit bericht delen:

Advertenties