Derde editie stadsstrand het Zomerkwartier bij Honigfabriek

Van onze redactie
7 augustus 2015
Op de binnenplaats van de oude Honigfabriek in Nijmegen vindt deze zomer de derde editie plaats van stadsstrand Het Zomerkwartier. Het tijdelijk aangelegde strand is geopend van 21 augustus tot en met 12 september en biedt vier weken lang een breed programma aan muziek, gastronomie, kunst en cultuur.
Het Zomerkwartier biedt een podium voor frisse Nijmeegse initiatieven en vernieuwende lokale ondernemers. Het wekelijkse programma kent een vaste structuur. Zo is er de Bring Your Own Burger BBQ op donderdag, staat de vrijdag in het teken van stranddansen met wisselende Nijmeegse dans-collectieven, vindt er steeds een grote activiteit plaats op de zaterdag en kan op zondag worden bijgekomen met hapjes en cultureel vermaak.

Concept

Het Zomerkwartier is een initiatief van Moniek van Daal en Simon Vennekens. Met het Zomerkwartier wordt een fijne zomerplek voor bezoekers gecreëerd en wordt tegelijkertijd een podium of plek geboden waar vers lokaal talent zich kan laten zien. Het Zomerkwartier komt tot stand met beperkte middelen en heel veel vrijwilligers. Voor de aankleding worden zoveel mogelijk tweedehands materialen gebruikt die onder andere door sponsoring van lokale bedrijven zijn verkregen.
 
Neem voor meer informatie en het volledige programma een kijkje op de website van het Zomerkwartier.

Dit bericht delen:

Advertenties