Maak kennis met MudansA en kom djembé spelen op 12 en 13 september

Joris Leenders
8 augustus 2015
Multicultureel centrum MudansA verhuist naar haar nieuwe onderkomen in Nijmegen-Oost. Bij MudansA kan men op diverse Afrikaanse trommels spelen. MudansA verbindt mensen met ritme, muziek en plezier. In het nieuwe onderkomen kunnen de lessen en workshops van docent Patrick Tromp in alle vrijheid plaatsvinden.
Door de brand in het oude klooster op de hoek van de Groesbeekseweg en de Heyendaalseweg moest MudansA verschillende keren van locatie veranderen. Maar nu heeft Tromp een ideale locatie voor het realiseren van zijn droom gevonden. Het pand maakt het namelijk mogelijk om alle muziekinstrumenten op dezelfde locatie bij elkaar te hebben, om lessen en workshops te verzorgen, bijeenkomsten te organiseren en om vrijuit de instrumenten te kunnen bespelen. Het pand ligt aan de Van Beethovenstraat op een rustige locatie, naast de begraafplaats en achter de Albert Heijn aan de Daalseweg, op gepaste afstand van bewoning. ‘Het is een ideale ruimte waarin ik alles kan doen,’ geeft de enthousiaste djembédocent aan. Op dit moment wordt er nog flink geklust om de ruimte klaar te maken. Ondanks dat de ruimte nog niet af is ademt het al een geest van ontspannenheid uit. ‘Een belangrijk onderdeel van mijn workshops en lessen is de pauze. Dat is namelijk ook het moment om elkaar te leren kennen,’ aldus Tromp.
Patrick Tromp bespeelt al bijna 20 jaar verschillende trommels en andere instrumenten. Hij geeft met veel plezier les aan kinderen en volwassenen. Ook verzorgt hij workshop voor bijvoorbeeld instellingen, scholen en bedrijven. ‘Mensen zijn vaak gehaast, moeten aan van alles voldoen en hier kunnen ze zich ontspannen en zich uitleven door muziek te maken,’ aldus Tromp. De belangrijkste doelstelling van MudansA is om mensen met elkaar te verbinden door middel van ritme, het bespelen van een instrument en humor. Het bespelen van de djembé maakt het dat mensen in korte tijd verbonden raken.

12 en 13 september opening nieuwe locatie MudansA

De opening van het nieuwe MudansA-onderkomen vindt op 12 en 13 september tussen 10.00 en 17.00 uur plaats aan de Van Beethovenstraat 4.  Op deze dag zal de verhuizing gevierd worden met muziek, zang en dans, lekkere hapjes en drankjes van Afrikaanse of Braziliaanse origine. De dag is bedoeld om kennis te maken met MudansA, met Patrick Tromp en andere docenten, met de diverse instrumenten maar natuurlijk ook met andere geïnteresseerden. Op de facebookpagina MudansA of op de website MudansA is meer informatie over de stichting, de lessen en de opening te vinden.
 

Dit bericht delen:

Advertenties