Column Ed Hendriks 'Juinen'

Van onze redactie
9 augustus 2015
Nijmegen heeft ook een Hekking. Voor de jongere lezer: open youtube en zoek op 'Juinen'. Onze Hekking mocht deze week als loco taken van de vakantie vierende Hubert overnemen.
En wat is er dan interessanter om een beslissing te nemen die de nationale kranten haalt. Vanwege de gewenste politie-perestrojka staakten de koddebeiers dit weekend rondom het betaald voetbal. Dus ook bij de thuiswedstrijd van de Nijmeegse Eendracht Combinatie. Geen blauw bij rood-zwart-groen.
 
Risicowedstrijd. Want het is tegen Excelsior. Voor alle duidelijkheid: de harde kern van Excelsior bestaat uit de 62-jarige postbode van de wijk Kralingen Rotterdam, en zijn neef Theo, een ietwat zenuwachtige kraanmachinist. Die net deze week overspannen thuis zit, vanwege een scheef klusje in Alphen aan den Rijn.
Hekking zag de schijnwerpers en boorde de machinist en de postbode de wedstrijd door de neus. Vanwege het gevaar voor de Nijmeegse samenleving. Schattig toch. Veel provincialer wordt het niet. Heb begrepen dat Hekking vanwege die aandacht als een viagra-junk door de binnenstad huppelt. Overigens niet te verwarren met de rennende rukker uit IJmuiden. Die laatste kan trouwens, mits hij alles binnensbroeks houdt, gewoon naar het politieloze AZ-AJAX dit weekend.
 
Rijst natuurlijk wederom de vraag waarom wij OZB-slaven moeten betalen voor de politie-inzet tijdens voetbalwedstrijden. Lekker idee dat mijn parkeercenten nodig zijn om een stel randdebielen in toom te houden. Kan iemand mij uitleggen waarom 22 getatoeëerde miljoenairtjes die achter een opgepompt stuk plastic aan lopen de aanleiding kunnen zijn voor rellen? Of voor het in mekaar rossen van een ander?
Zou zo'n zwakzinnige maandagochtend tegen zijn collega's vol trots vertellen dat hij gisteren voor de wedstrijd de fiets van een ander door de winkelruit van een middenstander gejast heeft? In het kader van zijn liefde voor de club. Ga ik er gemakshalve even van uit dat ie werkt.
 
Uiteraard is het logisch dat elke club zelf verantwoordelijk zou moeten zijn, organisatorisch en financieel, voor de veiligheid rondom een wedstrijd. En niet de gemeente met publiek geld. Niet in Nijmegen. En zeker niet in Juinen.
 
ED

Ed Hendriks makelt, schildert, taxeert, kookt, adviseert, schrijft, eet, drinkt en ouwehoert in de Benedenstad, maar niet perse in die volgorde.
 

Dit bericht delen:

Advertenties