Nijmeegse en Arnhemse jeugdspelers vormen samen Gelderland Knights

Joris Leenders
10 augustus 2015
Het American Footballteam Nijmegen Pirates is gaan samenwerken met de Arnhem Falcons. Voor de jeugdspelers is het combiteam Gelderland Knights geformeerd. Komend seizoen spelen zij samen in de Nederlandse American Football competitie voor de jeugd. Ze spelen tackle football, met helm en shoulderpads.
De Gelderland Knights is een combiteam van jeugdspelers tussen de 13 en 16 jaar, ook wel cadets genoemd. Ze spelen full-contact; tackles en hits zijn geoorloofd. Eind juli trainden de jeugdspelers voor het eerst samen om zich klaar te stomen voor deelname aan het American Football seizoen 2015-2016. Jaarlijks wordt de competitie georganiseerd door de American Football Bond Nederland.

Competitie

Doordat beide teams over onvoldoende jeugdspelers beschikken was het lastig om een eigen jeugdteam te starten. Een deel van de spelers was ook al doorgestroomd naar de categorie voor oudere spelers. Door samen te werken kunnen de jeugdspelers toch deelnemen aan de competitie. Voorzitter Roy Steins geeft aan dat Gelderland Knights een unieke combinatie is geworden. ‘We hadden er voor kunnen kiezen om een jaar lang zonder competitie door te trainen maar nu kunnen we de cadets ook wedstrijden laten spelen. Dat is hartstikke leuk en leerzaam voor ze’, aldus Roy Steins. De competitie start, onder klein voorbehoud, op 27 september aanstaande en zal plaatsvinden bij SV Hatert aan de Vossendijk. De Gelderland Knights spelen dan tegen de cadets van de Amsterdam Crusaders.

Clinics 

Nijmegen-Pirates heeft in juni een American Football clinic op het Kandinsky College aan de Malderburchtstraat gegeven. Op de school is er veel interesse in American Football. De sport wil in het algemeen graag meer bekendheid verwerven en ook kunnen groeien. Geïnteresseerde jeugd maar ook volwassenen kunnen zich ook aanmelden voor trainingen. Hiervoor kan men contact opnemen met Nijmegen-Pirates

Meer informatie over American Football en de Gelderland Knights is te vinden op de Facebookpagina en website van Nijmegen Pirates.

Dit bericht delen:

Advertenties