InterTeen brengt jongeren bij elkaar

Van onze redactie
10 augustus 2015
InterTeen is een Nijmeegse jongerenorganisatie die door middel van evenementen en maatschappelijke projecten jongeren met elkaar in verbinding wil brengen. In een moderne stijl willen de InterTeen jongeren anderen bereiken met de boodschap van geloof, hoop en liefde. Ook het komende seizoen organiseren zij weer veel activiteiten. Zoals de maandelijkse InterTeen Night en van 17 tot en met 21 augustus een sport- en spelweek voor kinderen en jongeren in de wijk Hatert en Nijmegen Noord.
Jeugdleiders uit verschillende kerken hadden tien jaar geleden de gezamenlijke droom om interkerkelijke avonden te organiseren. Na de eerste activiteit in 2004 werd InterTeen al snel een begrip bij vele kerken in Nijmegen. ‘Eenheid was onze grote focus’, aldus Co Peters. ‘Nu vinden we het heel normaal dat jongeren van verschillende kerken elkaar kennen, bevriend zijn en samen hun geloof beleven. Maar toen ik zelf tiener was kende ik geen enkele christen buiten mijn eigen kleine jeugdgroep.’
 
Talenten
 
Nu is InterTeen uitgegroeid tot een stabiele organisatie met maandelijkse activiteiten, sportweken, kampen, maatschappelijke projecten in de wijk en op scholen. Jongeren krijgen de ruimte om hun talenten te ontwikkelen en bij InterTeen in te zetten. Op deze manier kunnen ze hun geloof uitleven en andere jongeren inspireren en opbouwen. Muzikale jongeren schrijven nieuwe songs. Anderen zijn weer goed in sport, koken, techniek of hebben leiderschapskwaliteiten. Met de slogan ‘be part of it’ wil de organisatie uitstralen dat iedereen erbij mag horen.
 
Cultuur
 
Het christelijk geloof is de drijfveer van de organisatie maar alle activiteiten zijn open voor jongeren vanaf 12 jaar. ‘We hebben bij InterTeen een bepaalde cultuur van acceptatie waardoor jongeren waardevolle vriendschappen kunnen ontwikkelen. We geloven in een God die ons gemaakt heeft om relaties aan te gaan en niet op onszelf te blijven.’ Er is altijd plek voor nieuwe mensen in het groeiende netwerk.
 
Groei
 
De maandelijkse InterTeen Nights worden sinds 2010 gehouden in Jongerencentrum Staddijk in Dukenburg. Het bezoekersaantal neemt toe waardoor we nu op zoek zijn naar een nieuwe locatie. ‘We hopen vanaf oktober onze evenementen in het Honigcomplex te kunnen houden, de hotspot voor jong Nijmegen’. 

De eerste InterTeen Night van het nieuwe seizoen vindt plaats op zaterdag 29 augustus. Kijk voor meer informatie en de seizoensflyer op de website van InterTeen.

Dit bericht delen:

Advertenties